neděle 7. března 2010

Za krásami Švýcarska, Německa, Rakouska a hlavně na AIDU!!!

SALVE tour
cestovní kancelář
Dagmar Halamíčková, IČ 13102222
Balbínova 30, 120 00 PRAHA 2 - CZ
Tel.: 00420 2 22 25 41 76, Fax: 00420 2 22 25 07 10
E-mail: salve@salve.cz, www.salve.cz

BREGENZER FESTSPIELE - BODAMSKÉ JEZERO -ŠVÝCARSKO
Zájezd za kulturou, výtvarným uměním i přírodními krásami na rozhraní 3 států (Rakousko-Švýcarsko-Německo) s PhDr. Duňou Panenkovou

Termín: 30. července - 4. srpna 2010 Cena:¬¬¬¬ 12. 900 Kč

1. den - pátek. 30. července.: Praha - Bregenz
7:00 odjezd z magistrály před starou budovou hl. n. (bývalá Fantova kavárna, směr Florenc).
Prohlídka Lindau - půvabné bavorské městečko s hrázděnými domy na břehu Bodamského jezera. Ubytování v hotelu v okolí. V podvečer procházka po Bregenz, hlavním městě Voralberska, kde se od r. 1946 každoročně koná světoznámý hudební a operní festival na jezerní scéně "Bregenzer Festspiele". V letošním roce je na programu již druhou sezonu AIDA, uvedená v mezinárodním obsazení za doprovodu orchestru vídeňských symfoniků. Na vlastní oči se můžete přesvědčit, jak se podařilo přenést operu z pouště na břeh Bodamského jezera, na grandiózní moderní jeviště na jezeře, které je největší jezerní scénou na světě!

2. den - sobota, 31. července. : Bregenz - Winterthur - Zuerich
Hned po snídani překročíme hranice do Švýcarska, které se chlubí nejhustší sítí muzeí na světě! Prvním dokladem tohoto tvrzení bude Winterthur, kde máme poslední možnost shlédnout pod jednou střechou přechodně spojené jedinečné sbírky sběratele Oskara Reinhardta na výstavě "Im Dialog" v Oscar Reinhardts Museum am Stadtgarten (600 děl německých, švýcarských a rakouských umělců a 200 děl od pozdní gotiky až ke klasické moderně z vily "Am Roemerholz). Sbírka francouzského umění manželů Hahnloser se nachází v autentických soukromých prostorech mecenášů ve Vile Flora.
Kunstmuseum Winterthur je významné nejen svými sbírkami od impresionismu po současnost, ale i moderní dostavbou architektů Gigon a Guyer.
Přejezd do Zuerichu a ubytování v hotelu.

3. den - neděle, 1. srpna: Zuerich
Zuerich je největším městem Švýcarska, ale má i Staré město s příjemnou atmosférou a typickými hospůdkami, kostelem Fraumuenster s vitrážemi od Marca Chagalla, Bahnhofstrasse, na níž jsou zastoupeny všechny! módní značky světa, cukrárna a kavárna Spruengli s proslavenými čokoládovými kuličkami, dortíky, atd. Sbírka moderního umění, obrazy francouzských a německých impresionistů a kolekce obrazů Eduarda Muncha se nachází v Kunsthausu. Cenná díla francouzských impresionistů můžeme obdivovat také v soukromé sbírce sběratele a průmyslníka Ernsta Buehrle v jeho vile z 19. století.
Nocleh v hotelu v Zuerichu.

4. den - pondělí, 2. srpna: Luzern
Celodenní výlet do Luzernu, který má všechno, co neodmyslitelně patří ke Švýcarsku - město, jezero a hory, ale také umění a historickou (dřevěný Kapličkový most) i moderní architekturu (futuristické kulturní centrum Jeana Nouvella). Navštívíme soukromou sbírku obchodníků s uměním Sammlung Rosengart s úžasnou sbírkou obrazů Paula Klee, Picassa a francouzeké moderny, impresionistů, fauvistů. atd. Možnost projížďky lodí po jezeře nebo výjezd nejstrmějsí zubačkou na světě na horu Pilatus.
Nocleh v hotelu v Zuerichu.

5. den - úterý, 3. srpna: Zuerich - Reichenau - Lindau - Konstanz
Dnes se vrátíme zpět k Bodamskému jezeru a navštívíme ranně středověké město a klášter Reichenau, ve středověku významné centrum vzdělanosti. Dodnes se zde nachází jedna z nejvýznamnějších knihoven rukopisů v Evropě. Odpočineme si na květinovém ostrově Mainau a nakonec si prohlédneme historické město Konstanz alias Kostnice - Muzeum Jana Husa, katedrála - místo koncilu a vyhlídka na město z věže. Nocleh v Kostnici nebo okolí.

6. den - středa, 4. srpna: Bodensee - Praha
Po snídani přejezd trajektem do Meersburgu (krátká procházka) a odjezd do Prahy. Příjezd ve večerních hodinách.
__________________________________________________________________________

Cena na osobu zahrnuje:
5 x ubytování se snídaní v hotelích dle programu, ve 2-lůžkových pokojích s příslušenstvím (1-lůžkové jsou ve Švýcarsku hodně drahé, pouze na vyžádání)
dopravu autobusem (klima, audio, DVD, lednice, bar, WC)
vstupenku na představení opery AIDA na Bregenzer Festspiele
odborný výklad historika umění
asistenci zástupce Salve Tour
audio-guide-systém (sluchátka pro účastníky a mikrofon pro průvodce) nad 40 osob
komplexní cestovní pojištění včetně storna
zákonné pojištění c. k. pro případ úpadku

Žádné komentáře:

Okomentovat